2013. február 14., csütörtök

Premier League of Darts, Week 2 - előrejelzés

Számítottunk rá, persze, hogy ebben az idényben sem marad el a színvonal az eddigiektől, de amit múlt csütörtökön láttunk, az talán felülmúlt, felülírt minden várakozást. Mert tényleg: ki gondolta, hogy Adrian Lewis szenvedi el a legnagyobb arányú vereséget, Simon Whitlocknak lesz a harmadik legkisebb körátlaga, és döntetlen lesz a VB-döntő visszavágója? A párosítások ma estére ennél is több izgalmat és meglepetést tartogatnak. Este nyolckor kezdés, addig egy kis előretekintést igyekszünk adni.



A helyszín:

Ezen a héten a skóciai Aberdeen-ben feszülnek egymásnak a szupersztárok, így a két skót versenyzőnek adott a hazai pálya, amivel illene is élni. Rengeteg kritikát kapott a múlt csütörtökön esedékes fordulóban a walesi közönség (szerencsére olyasmiről így sem beszélhetünk, amit a németek műveltek a nemrég lezajlott dortmundi World Cup-on), így a skótok most kiköszörülhetik a csorbát - mind a nézők, mind Gary Anderson és Robert Thornton.

A.E.C.C., Aberdeen

Érdekesebb párosítások:

Andy Hamilton - James Wade
Wade mester a második héten is honfitársa ellen kénytelen küzdeni. Ez viszont eddig jó ómen, a nyitókörben - nem túl feszült meccsen - 7-4 arányban verte az első PLoD versenyén színpadra lépő Wes Newtont. Körátlaga Newtonénál épphogy magasabb volt, övék lett a két leggyengébb átlag az egész fordulóban.
Hamilton sem volt a legacélosabb teljesítményt nyújtotta, így a fordítottság filozófiáját alapil véve mindkét úriemberben lángolhat a bizonyítási vágy. Wade-nek pedig reményt adhat, hogy Hamilton már csak nem dob ellene kilencnyilast...

Gary Anderson - Simon Whitlock
Itt már igen élesen kiütközhet a fent említett hazai pálya előnye, ugyanis Anderson az első héten Adrian Lewis-t leiskolázó Whitlock ellen lép színpadra. Elkél majd a biztatás, Whitlock ugyanis az első fordulóban mind közül a legmagasabb kiszállót dobta (121), ezzel mintegy üzenve: ne szórakozzatok a Varázslóval.
Anderson ugyan 7-4-re kikapott a World Cup okozta sokkból magára találó Barneveldtől, de talán mondhatjuk, hogy a meccs egy részében partiban volt Barney-val, így talán Whitlock-ra is ráijeszthet. A már sokadszor említésre kerülő hazai pálya előnye miatt gondolom, hogy itt akár Anderson meglepetésgyőzelme is előfordulhat.

Adrian Lewis - Phil Taylor
Egymásnak feszül a PDC World Cup kétszeres címvédő-párosa, ez vita nélkül az este főmérkőzése.
Lewis már a World Cup-on is igen ingadozó teljesítményt nyújtott, folyamatos hibái a dél-afrikai csapat ellen majdnem az angolok továbbjutásába került, szerencséjükre Power korrigálni tudott, így nem folytatódott (azon a meccsen) a brutális "csillaghullás". Jackpot a tabella utolsó helyén áll, köszönhetően a Whitlock elleni 7-3-as vereségének, ahol ismét minden volt, csak összeszedett nem, amit persze Wizard kíméletlenül ki is használt.
Power fegyelmezettsége az előző fordulóban nem bizonyult elengendőnek, van Gerwen nagyon meg akarta verni. Ennek egy 6-6-os döntetlen lett az eredménye, így ők ketten egy-egy ponttal állnak, de persze hol van még a vége...

Itt nézheted a meccseket:
http://www.firstrow1.eu/sport/darts.html

Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése